Menu
A+ A A-

Zout

Puur eten en leven heeft écht zout ontdekt: puur, schoon zout, onmisbaar voor de gezondheid. Zuiver, natuurlijk, met de hand verwerkt zout waarin alle (ca. 80) belangrijke mineralen nog aanwezig zijn.
Zout moet, elke dag. Wij mensen vinden zout in het eten lekker en dat is niet voor niets: we hebben het nodig. Al drink je voldoende water, zonder zout zou het lichaam uitdrogen, omdat zout voor het transport tot in de cellen zorgt.

De toepassingen met dit puur natuurlijke zout zijn eindeloos:

  • Je kunt er bijvoorbeeld een “zouthemd” mee maken, waardoor je in korte tijd heel veel afvalstoffen kunt uitzweten - ideaal bij verkoudheid, vermoeidheid of stress.
  • Of je gebruikt het zout samen met wat olie als een natuurlijke peeling, voor een fluweelzachte huid.
  • Zout aan huidverzorgingprodukten toegevoegd, zorgt voor een optimale hydratering.
  • Met zout water kun je stomen om de luchtwegen vrij te maken.
  • Neem regelmatig een zoutbad om verzuring van je lichaam tegen te gaan en je energetisch lichaam te zuiveren van stralingsbelasting.
  • Enkele weken een zoutwateroplossing op een wrat, doet de wrat verdwijnen.
  • Wanneer je elke ochtend een theelepel "sole" in een glas water neemt, verdwijnen allerlei kwaaltjes, o.m. een lage bloedsuikerspiegel en te hoge bloeddruk.

Zet het potje wit keukenzout in de schuur voor als het van de winter glad wordt ;-). Voor je eten gebruik je het lekkere, volwaardige Bergkernzout van PUUR ETEN EN LEVEN. Want dit zout is ook een culinaire bijzonderheid, die elke maaltijd compleet maakt.
BERGKERNZOUT, HET LEKKERSTE EN SCHOONSTE ZOUT TER WERELD!

product z rand18

ZOUT, ONMISBAAR VOOR EEN GOEDE GEZONDHEID

Oorspronkelijk komt al het leven uit de zee. Het menselijk lichaam getuigt hiervan, doordat het nog steeds voor een groot deel bestaat uit zout water, de “oersoep” waaruit het ontstaan is.

Neem je “gewoon” keukenzout uit de supermarkt, dan heb je geraffineerd zout, wat alleen nog uit NatriumChloride bestaat, plus een aantal giftige E-stoffen voor de strooibaarheid en houdbaarheid. Alle voor ons zo belangrijke mineralen zijn eruit verwijderd.
Dit zout is zeer ongezond en in hoge dosering zelfs giftig. Daarom worden we steeds gewaarschuwd - met name als er sprake is van te hoge bloeddruk -  niet te veel zout te gebruiken. Echter, krijgen we te weinig zout binnen, dan worden lichaam (én geest) ziek en dik door het doorlopend "snaaien" omdat ons lichaam blijft vragen om de zoutmineralen.
Gebruik je natuurlijk, volwaardig zout zoals Bergkernzout, dan heb je de basis gelegd voor een goede gezondheid.
Alle mineralen en sporenelementen zijn erin bewaard gebleven. 
Voor ons lichaam zijn deze mineralen onmisbaar. 
Zeezout (sorry, óók Keltisch zeezout) is een minder goede keuze, omdat:
    •    de zee - zoals bekend - steeds verder vervuild raakt. Denk bijvoorbeeld aan de kernramp bij Fukushima, waarbij grote hoeveelheden radioactief afval in de oceanen (dus de oceanen over de hele wereld) terechtkwam. Zeezout is eigenlijk een aftreksel van deze "plastic soep" - Waarom zou je vervuild zout gebruiken, wanneer er superschoon, volwaardig zout uit zoutmijnen te koop is?
    •    het zout tijdens het droogproces in de zoutpannen verontreinigd raakt met uitwerpselen van zeemeeuwen, waarin schimmels voorkomen die onze gezondheid schaden.
    •    aluminium uit chemtrails een verbinding aangaat met de mineralen in zeewater, waardoor wij er veel te hoge concentraties van binnenkrijgen (tast hersenfuncties aan).

HOEVEEL ZOUT HEBBEN WE NODIG?
Alhoewel verse groente en fruit onze belangrijkste bron van mineralen zouden moeten zijn, zijn uitgeputte landbouwgronden (mede dankzij gebruik van kunstmest en pesticiden) er verantwoordelijk voor dat hier steeds minder mineralen in voorkomen. Daarbij komt nog dat we steeds meer blootstaan aan straling (o.a. mobieltjes, computers), wat onze behoefte aan zout mineralen aanzienlijk vergroot.

Gemiddeld krijgen mensen tussen de 12 en 20 gram "keukenzout" per dag binnen, terwijl ons lichaam maximaal 5 à 7 gram via de nieren kan uitscheiden.
Het lichaam, dat keukenzout (geraffineerd zout) als een agressieve substantie ziet, wil het zo snel mogelijk weer uitscheiden; het probeert het overtollige zout door isolering onschadelijk te maken en gebruikt hiervoor het zo belangrijke lichaamsvocht.
Het resultaat hiervan is bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk, maar ook verzuurd weefsel en oedemen, zoals cellulite.
De overschotten die het lichaam niet kwijt kan worden in gewrichten en andere organen "gedumpt", gevolg: ziekten als jicht, artrose en artritis, maar ook de vorming van nier- en galstenen.
Kortom: wij hebben natuurlijk zout nodig, dat uit al zijn oorspronkelijke elementen bestaat. 
We hebben IJzer, Calcium, Kalium en Magnesium precies zó nodig, zoals het in zijn natuurlijke vorm in het zout zit.
Dat zout slecht voor ons is, is een leugen, doelbewust verspreid om ons ziek te maken. Op medicijnen valt veel meer geld te verdienen dan met zoiets eenvoudigs als zout!


HET ALPEN BERGKERN KRISTALZOUT

Het “Alpen-Bergkern” kristalzout is afkomstig uit de zoutmijnen van de Salzkammergut in Oostenrijk. Dit natuurlijke zout, uit Bad Aussee, Hallstatt en Bad Reichenhall, is meer dan 250 miljoen jaar oud en heeft geen enkele chemische bewerking ondergaan.
Alle mineralen en sporenelementen (plm. 84) zijn erin bewaard gebleven. Bovendien bevat dit zout de voor ons juiste energetische waarde, omdat het Oostenrijkse klimaat verwant is aan het onze.
In dit natuurlijke zout uit het Salzkammergut heeft zich in de loop van de tijd een energie ontwikkeld met een zeer bijzondere kristalstruktuur, zodat het door de celmembranen rechtstreeks opgenomen kan worden. 
Alles is uitvoerig beschreven in het boek "Water en Zout - onmisbare bron voor gezond leven" dat via de webwinkel te bestellen is.

Er zijn talloze toepassingen mogelijk met zout - gemakkelijk thuis uit te voeren, voor allerhande kwalen en kwaaltjes. Bijvoorbeeld een peeling met zout of een zoutbadje bij wintertenen. Kijk hiervoor bij de zout toepassingen..
Zout – een aloud heelmiddel, opnieuw ontdekt.

In Nederland wordt geen zout van goede kwaliteit gewonnen, dus wij moeten het uit andere landen halen. Neem een kijkje in de webwinkel voor het bestellen van alle zoutprodukten.
In het boek Water en Zout - onmisbare bron voor gezond leven vind je alle recepten en toepassingen voor het kristalzout!
Behalve het regelen van de waterhuishouding in ons lichaam, heeft zout nog tal van andere funkties...

FUNKTIES VAN ZOUT IN ONS LICHAAM

Volgens de Amerikaanse arts Batmanghelidj ("Water, het goedkoopste medicijn"), heeft ongeraffineerd zout een aantal belangrijke funkties in het lichaam:
    •    Zout is een sterk, natuurlijk antihistamine en kan gebruikt worden om astma te verminderen, net zo effectief als een inhalator, zonder het gif. Drink eerst 2 of 3 glazen water, leg dan wat zout op de tong, maar alleen bij een astma-aanval;
    •    Zout werkt stressverlagend;
    •    Zout heeft een reinigende werking; het haalt overtollig zuur uit de cellen, ook de hersencellen.
    •    Ongeraffineerd zout voorkomt depressie - bij de behandeling van depressie wordt lithium voorgeschreven, gewoon een vervanger voor een zoutmineraal;
    •    Het gehalte aan serotonine ("gelukshormoon") en melatonine ("slaaphormoon") wordt op peil gehouden door voldoende water en zout te gebruiken. Dit zorgt tevens voor zelfvertrouwen;
    •    Zout en water zorgen voor voldoende zuurstof in de cellen - kankercellen kunnen alleen overleven in een zuurstofarme omgeving;
    •    Zout is onmisbaar voor behoud van spierspanning en spierkracht (denk aan ongewild urineverlies) en voorkomt spierkrampen;
    •    Zout is effectief bij het in balans brengen van onregelmatige hartslag en bij hoge bloeddruk - Veel water gebruiken zonder zout, heeft tot gevolg dat er niet voldoende water in de bloedbaan blijft om de bloedvaten te vullen (dit heet osmose). 
    •    Voldoende water en zout gebruiken zorgen ervoor dat je beter slaapt;
    •    Zout brengt de bloedsuikerspiegel in balans - bij diabetes vermindert het de behoefte aan insuline;
    •    Droge hoest kan verminderen door een paar korreltjes zout op de tong te leggen;
    •    Botontkalking kan een gevolg zijn van water- en zouttekort in het lichaam;
    •    Spataderen en couperose kunnen voorkomen worden door volwaardig zout te gebruiken.

Copyright J. van Rossum - Niets uit dit artikel mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van de schrijver.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Login or REGISTREREN