Menu
A+ A A-

Voeding

VOORTSCHRIJDEND INZICHT

Over voeding wordt de laatste decennia nogal wat onzin verspreid. Wij zouden geen dieren mogen eten. Allerlei redenen worden aangevoerd om aan te tonen dat het eten van dierlijke producten slecht voor het milieu zou zijn, maar ook onethisch en slecht voor onze gezondheid.

Aldus kon het vegetarisme en erger nog, veganisme zijn intrede doen. Ook ikzelf was bijna in die valkuil getrapt: liet me hersenspoelen met het idee dat het eten van dieren door ons mensen, uiteindelijk zelfs helemaal zou stoppen. Je zou er ook een hoger bewustzijn door krijgen.....

Boy, was I wrong! Een paar maandjes heb ik geen vlees gegeten, en bestonden mijn maaltijden uit havermout, brood, salades, groenten en fruit. Gevolg voor mij: Constant een opgeblazen gevoel, slecht slapen, enorme vermoeidheid, slecht geheugen, depressief en nog veel meer. Ik voelde me gewoon niet goed.

Nu ben ik sinds een paar maanden hoofdzakelijk dierlijke producten aan het eten: Rundvlees, (rauwe) eieren, rauwe lever, rauwe melk, rauwmelkse yoghurt en boter en dito slagroom. Zo nu en dan een sinaasappel of blauwe bessen.
En.....voel me als herboren, veel beter in mijn kracht en een mooie, heldere uitstraling. Op Youtube zijn vele filmpjes te zien over mensen die jarenlang vegetarisch/veganistisch aten en uiteindelijk zoveel lichamelijke klachten hadden (waaronder rottende tanden door het vele fruit en haaruitval door te weinig dierlijk vet) dat ze weer vlees zijn gaan eten. En vrijwel direct in alle opzichten opknapten.

In het kort komt het erop neer dat alle planten (dus alle granen, groenten, zaden en fruit) giftige stoffen bevatten om zichzelf te beschermen. Deze giftige stoffen, die we ook wel 'antioxidanten' noemen, veroorzaken ontstekingen in onze darmen. Denk aan oxalaat in spinazie en lectines in brood, maar ook alle kruisbloemigen zoals bloemkool en broccoli. Ook vezels zijn destrastreus voor de gezondheid van de darmen, ondanks dat er zo gejubeld wordt over de gezondheidsvoordelen. Eet je vlees en vet, heb je een mooie platte buik, goede stoelgang en werken je darmen perfect.
We hebben dierlijke vetten nodig om onze hersenen en alle andere lichaamsweefsels te voeden.

Vegetarisch of veganistisch eten kan in eerste instantie een verbetering van de gezondheid te zien geven: dat komt vooral doordat je veel 'junkfood' dan laat staan, zoals snacks, bewerkte vleesproducten uit de supermarkt, kant-en-klaar voedsel, een teveel aan witte suiker en wellicht alcohol. Je voelt je ineens heel licht en schoon. Echter, na een tijd begint langzaam het verval in te treden. Maar dan zijn veganisten inmiddels volledig gehersenspoeld en werken hun hersenen niet meer optimaal door het gebrek aan dierlijke vetten. Ze denken dan steeds: "ik moet nog vaker 'detoxen' dan komt het wel goed". En/of nog meer supplementen nemen (de farmaceutische industrie lacht zich rot). En als dat allemaal niet werkt, gaan we helemaal "raw", alleen nog maar die giftige planten rauw eten en om het weg te kunnen krijgen moet het dan in de blender tot een groene smurrie gemalen worden. Detoxen tot je doodziek bent, je tanden wegrotten, je haar uitvalt, je spijsvertering geruïneerd is, je steeds meer slaap nodig hebt en je doorlopend depressief bent. En erg boos, op de hele wereld, die maar vlees blijft eten.

Mensen hebben miljoenen jaren alleen van dierlijke producten geleefd. Het is wetenschappelijk bewezen dat met de intrede van landbouw, het telen van groenten en fruit voor consumptie, ziekte van de mens is begonnen. In de natuur groeit geen bloemkool!
Ik weet dat ik veganisten/vegetariërs hiermee tegen het zere been schop. Het is niet zomaar dat ik dit schrijf; ik heb de afgelopen maanden grondig onderzoek gedaan, en kan mezelf als levend voorbeeld nemen dat een vegetarisch/veganistisch dieet tot ongezondheid leidt.
Kijktips: Youtube filmpjes van 'Vegan Deterioration' en 'Sv3rige'.

 

 

 

 

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Login or REGISTREREN