Menu
A+ A A-

Edelsteenwater

HET VERBETEREN VAN JE DRINKWATER

Het opladen van water met edelstenen, is een fijne, eenvoudige manier om de kwaliteit van het drinkwater te verbeteren. 
Daarnaast kunnen specifieke edelsteensoorten het water een geneeskrachtige energie geven.
De toepassing van edelstenen om gezondheidsklachten te verminderen, wint snel aan populariteit.
In deze tijd, waarin het gebruik van natuurlijke geneesmethoden steeds verder van overheidswege aan banden wordt gelegd, is de edelsteentherapie een geweldig alternatief en door iedereen, tegen geringe kosten, thuis toe te passen.

stenen2      stenenkan

Hoe werkt dat?

Elke edelsteen, van rozenkwarts tot toermalijn, heeft specifieke genezende eigenschappen. Deze genezende werking berust op uitwisseling van energie. 
De specifieke energie van een steen is een totaalplaatje van zijn vorm, zijn dichtheid, hardheid, transparantie en zijn kleur, waarbij elk element een bepaalde energiekwaliteit vertegenwoordigt, die met een bepaalde lichamelijke klacht resoneert. Hoe duidelijker de karakteristieken, zoals een volle kleur, des te krachtiger zal de steen werken. Koop stenen die op geen enkele manier behandeld (gekleurd, gebrand, bestraald of geïmpregneerd) zijn, anders werkt het niet. Een steen straalt elektromagnetische trillingen en geluidsgolven uit, waarmee ze deze informatie afgeven, bijvoorbeeld aan water, aangezien water "neutraal" is (homeopathie en Bachbloesemtherapie werken met ditzelfde principe). Ons fijnstoffelijk energieveld (aura) pikt deze informatie op en reageert erop, de "uitwerking". De stenen kunnen rechtstreeks op het lichaam gebruikt worden, zoals bij een meditatie, of door het dragen van een hanger. Door de hanger met een edelmetaal als goud of zilver te combineren, werkt hij nog beter en kan zo de aura versterken.
En er kan ook edelsteenwater van gemaakt worden, waarvan gebleken is dat de werking nóg intensiever is. Beter nog: combineer beide toepassingen, voor een optimale werking.

Edelsteenwater

Zoals gezegd, wanneer edelstenen in water gelegd worden, geven zij hun informatie aan het water af. Water, waarvan we reeds weten dat het een geheugen heeft, neemt deze informatie op en bewaart die voor bepaalde tijd. Het is "geïnformeerd" water. 
De 3 meest gebruikte en meest neutrale, zacht werkende stenen zijn: Amethist (rustgevend, ontspannend, verlaagt te hoge bloeddruk), bergkristal (geeft helderheid en energie, versterkt de werking van andere stenen) en rozenkwarts (bevordert liefde, stimuleert en verlevendigt). Deze stenen kunnen uitstekend gebruikt worden om water verser en langer houdbaar te maken, tot zelfs enkele weken. Deze "basismelange" kan tot zo'n 3 maanden lang gebruikt worden, dan treedt er de welbekende gewenning op en kan je een pauze inlassen. 
Wanneer alleen het neutrale, heldere bergkristal gebruikt wordt, wordt het water ook al frisser en gemakkelijker te drinken.

Edelsteenwater voor specifieke klachten

Voor vrijwel elke lichamelijke klacht bestaat een edelsteen. Let wel: niet om het even welke steen kan gebruikt worden. Sommige edelstenen zijn giftig en sommige hebben een te sterke werking, waardoor ze klachten zelfs verergeren. In het laatste geval kan het sieraad even niet gedragen worden, en het edelsteenwater even niet gedronken, tot de symptomen afnemen. Wil je zeker weten welke edelsteen voor jou het meest geschikt is, raadpleeg dan een helderziende of medium, of een energetisch healer. Een pendel of een kynesiologische armtest kan uitsluitsel geven. Vaak weten uitbaters van een edelstenenwinkel ook goed advies te geven.
Wat ook een mogelijkheid is, is om op een beurs of in een winkel intuïtief een steen te kiezen, die je aanspreekt. Wanneer je dan later in een catalogus of op internet het werkzaamheidsgebied van de steen opzoekt, blijkt dit verrassend vaak precies de steen te zijn die je nodig hebt.

Met welk water kan edelsteenwater worden gemaakt?

Voor het maken van edelsteenwater heb je water nodig dat zuiver, "neutraal" is. In het hoofdstuk Water staat beschreven hoe je zulk water maakt van kraanwater, door het allereerst te filteren met een koolstoffilter. Daarna kan het water gevitaliseerd worden, bijvoorbeeld met een waterwervelaar. Dan heb je zacht, kwalitatief goed water, dat gemakkelijk de informatie van de stenen over zal nemen.

Hoeveel stenen zijn nodig?

In het algmeen kun je stellen dat van een mild werkende steen zoals rozenkwarts, je gerust meerdere in de kan kunt leggen. Een steen die wat sterker werkt, zoals apatiet of maansteen, kan in zijn eentje genoeg voor je doen. 
Zoals reeds de combinatie van amethist, bergkristal en rozenkwarts werd genoemd, kunnen meerdere combinaties gemaakt worden. Hierbij is voorzichtigheid geboden; te veel verschillende stenen kunnen juist averechts werken. Laat je hierbij door een deskundige informeren.
Als je het mooi vindt om een grote stapel stenen bij elkaar te zien, kun je deze in een gewone schaal leggen, eventueel met een lichtje of een kaarsje erbij.

De bereiding van edelsteenwater

Maak allereerst de stenen schoon door ze onder stromend water eerst met een zachte borstel te reinigen en daarna met je duimen krachtig schoonwrijven om te ontladen. Hierna leg je de steen zo'n 2 uur in een pot ongeraffineerd zout, voor de energetische reiniging. Daarna kan de steen/stenen in de goed gereinigde glazen kan gelegd worden en wordt de kan met gevitaliseerd water gevuld. Na enkele uren is je water "gereed" om te drinken. Laat de kan niet open staan, gebruik een (glazen) schoteltje of deksel om af te sluiten. Reinig de kan en de edelstenen elke week grondig, om eventuele algenvorming tegen te gaan.
Een andere mogelijkheid is deze. Van vele soorten edelstenen zijn ook platte schijven te koop, die je als onderzetter kunt gebruiken voor je drinkglas of je waterkan.

hartstenen

Hoeveel edelsteenwater drinken?

Ook hier geldt: hoe krachtiger de steen, des te minder hebben we ervan nodig. Water van de milde basismix met bergkristal kun je gerust de hele dag door drinken. Met een wat sterker werkende steen neem je ongeveer de helft van wat je drinkt. Een echt krachtige steen kan heftige reacties geven, begin met een half glaasje en kijk hoe je erop reageert en verhoog de dosis geleidelijk. Wanneer een heftige reaktie optreedt, kun je deze afzwakken door flinke lichamelijke beweging en veel neutraal zuiver water drinken. Het is wel het bewijs dat deze steen de juiste is (vergelijkbaar met een homeopatisch middel, dat ook eerst verergering kan geven).

Voorbeelden van stenen

Een uitstekende steen om te gebruiken na een herseninfarct, is diamant. De verlammingsverschijnselen zullen maand na maand verbeteren. Ook goed als aanvulling op reguliere behandeling. 
Bij allergie en jeuk kan een mooie aquamarijn ingezet worden. Verbetert ook het zicht. Kies een flink grote steen hiervoor.
Zwarte toermalijn zou naast elke computer moeten staan, het beschermt tegen de straling.
Citrien trekt overvloed aan, hij leert je hoe je succes en rijkdom in je leven brengt en houdt. 
En zo zijn er vele mooie stenen voor ons beschikbaar; een prachtig geschenk van de aarde, voor vrijwel elke lichamelijke klacht en voor vele doeleinden is een overeenkomende steen te vinden.

Tot slot

Verwacht geen instant-wonderen van het gebruik van edelstenen. Zo kan een steen die "het afslanken bevordert" je ineens op het idee brengen van een dieet wat goed bij je past en daardoor vol te houde is, zodat het makkelijk gaat. Subtiel raakt de energie je aan; stel je hiervoor open.
Welke steen je ook kiest, voordat je hem in gebruik neemt, mag je hem na het reinigen even in je hand houden en je intentie influisteren, door de steen te vragen om je van een bepaalde klacht te bevrijden. Koop een goed boek hierover, als je meer wilt weten.
Een steen die je op de huid draagt, is van jou persoonlijk. Hij neemt jou energie aan, dus leen hem niet uit aan iemand anders.
Wanneer je 'geraakt' bent door de edelsteen, is het de moeite waard om er een mooi boek over aan te schaffen.


Copyright J. van Rossum - Niets uit dit artikel mag worden gekopieerd zonder voorafgaande toestemming van de schrijver.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Login or REGISTREREN